Software verbetert efficiëntie wagenpark en assets van Group-f

Schoonmaakbedrijf Group-f koos voor het beheer van zijn vloot voor meerdere oplossingen van Webfleet, die op elk moment een duidelijk overzicht geven van de locaties van hun voertuigen en assets. Dit resulteert in een sterke efficiëntiewinst.

Trefwoorden: #asset, #efficiëntie, #logistiek, #schoonmaak, #trace, #track, #voertuig

Lees verder

Techniek

( Foto: Group-f )

ENGINEERINGNET.BE - Group-f, gevestigd in Kontich, specialiseert zich naast particuliere schoonmaak en de reiniging van kantoren ook in verhuur van hoogwerkers.

Hun vloot telt niet minder dan 250 voertuigen, waaronder bestelwagens, hoogwerkers, vrachtwagens en assets. De uitdaging om de verschillende voertuigen op de eigen site of bij klanten snel te kunnen lokaliseren, werd steeds groter, met meer administratie en tijdverlies tot gevolg.

Om die opvolging en administratieve afhandeling te vereenvoudigen, werd gezocht naar een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing. Via vertrouwenspartner ARC, kwam het terecht bij Webfleet.

Na verschillende testen, heeft het schoonmaakbedrijf nu een oplossing op maat van de volledige vloot. Naast het traditionele track-and-trace-systeem, wordt omwille van de diversiteit van de vloot ook gebruik gemaakt van verschillende add-ons van de software.

Zo hebben zij nu ook oplossingen voor onder meer ordermanagement, registratie van woon-werkverkeer, uitlezing van brandstof en het managen van elektrische voertuigen.