Nieuw strategisch partnership helpt Cheops bij buitenlandse expansie

IT-specialist Cheops is in zee gegaan met Chequers Capital als nieuwe strategische partner. Dankzij deze samenwerking kan het bedrijf zijn ambitie voor nationale en internationale groei realiseren.

Trefwoorden: #aandeelhouder, #Cheops, #cloud, #cybersecurity, #investering, #IT

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cheops )

ENGINEERINGNET.BE - Chequers Capital is één van de meest gerenommeerde internationale private equity-groepen van Europa en biedt Cheops toegang tot zijn internationale netwerk.

Deze investering is een bevestiging voor het succesvolle traject dat de IT-specialist de voorbije jaren aflegde, en toont het vertrouwen in het verdere groeipotentieel van het bedrijf.

Het investeringsfonds lost Indufin Investment Fund af binnen de structuur van Cheops, waardoor Chequers Capital in de positie komt van meerderheidsaandeelhouder. CEO Filip Goos blijft referentieaandeelhouder en herinvesteert samen met het management.

De IT-specialist kan hierdoor verder groeien, zowel organisch als door overnames. Hierbij wordt in eerste instantie gedacht aan gerichte overnames in domeinen als Workplace Management, Cloud en Cybersecurity, en dat zowel in België als in de buurlanden.