Maker Faire Rome beloont innovatieve elektronica

In samenwerking met Farnell en met de KMO FAE Technology organiseert de vakbeurs Maker Faire Rome een gratis wedstrijd voor innovatieve elektronica. Inzendingen moeten worden ingediend vóór 15 september 2023 (12 uur).

Trefwoorden: #elektronica, #innovatieve, #Maker Fair, #Rome

Lees verder

Nieuws

( Foto: Maker Fair )

ENGINEERINGNET.BE -De organisatoren willen met 'Mijn Maker PCBA' de drie meest innovatieve projecten voor een duurzaam leefmilieu belonen. FAE Technology is actief in het ontwerpen, de prototyping, engineering en productie van geïntegreerde elektronische oplossingen.

FAE Technology zal prototypes bouwen van één tot tien elektronische borden (PCBA) van de laureaten. Dit gebeurt met de slogan 'Geef ons je idee, wij realiseren het prototype.'

De laureaten krijgen ook de mogelijkheid hun ideeën te presenteren binnen de FAE-Technology op Maker Faire Rome - Europese Editi). Die vindt dit jaar voor de elfde keer plaats, van 20 tot 22 oktober, in Fiera di Roma.

Er wordt een speciale stand gebouwd, met live gaming-stations, demo's en augmented reality geïnspireerd op activiteiten voor de ontwikkeling van elektronische systemen. Inschrijven kan via makerfairerome.eu/en/contests.

ACHTERGROND 
Thema's van de wedstrijd zijn onder meer agritech, circulaire economie, slimme steden, mobiliteit, elektrificatie.

De evaluatiecriteria betreffen het innovatieniveau, de ontwikkeling, schaalbaarheid en reproduceerbaarheid van de projectvoorstellen, hun technische haalbaarheid, efficiëntie en effectiviteit voor de verbetering en verduurzaming van het leefmilieu.

Naast hun eigenlijke idee wordt de deelnemers gevraagd een volledig elektronisch project in te dienen, met diagrammen, materiaallijsten en Gerber-constructiebestanden.