Ulrich Engenhardt is nieuwe Chief Business Units Officer bij Rittal

In die functie is Engenhardt verantwoordelijk voor de internationale uitbreiding van de bedrijfsunits behuizingen, IT en energiesysteemspecialisten. Die units zijn van toenemend belang voor Rittal om klanten in meer dan 90% van de industrieën te helpen.

Trefwoorden: #behuizing, #business, #kasten, #Rittal

Lees verder

HR

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - Ulrich Engenhardt volgt Uwe Scharf op, die als Managing Director de leiding van Rittal Sales Germany op zich neemt.

"We zijn dankbaar dat we in Ulrich Engenhardt een ervaren topmanager hebben gevonden, die veel expertise heeft in de ontwikkeling en internationale oriëntatie van bedrijfsunits", zegt Markus Asch, CEO van Rittal International en Rittal Software Systems:.

"Op het vlak van Industry, IT, Energy & Power, Cooling en Service staan we wereldwijd dicht bij onze markten en klanten, zodat we hen optimaal van dienst kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van de betreffende industrieën."

De afgelopen twintig jaar bekleedde Engenhardt functies in het topmanagement van middelgrote bedrijven in de machinebouw, automotive en medische technologie. Meest recentelijk gaf hij als Executive Vice President leiding aan de business unit Professional Products bij Alfred Kärcher.

"Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij dit indrukwekkende bedrijf", getuigt Engenhardt. "Een van de speerpunten van mijn functie is de totaalaanpak van de waardeketen van onze klanten. Met de combinatie van hardware en software kunnen we hen helpen om actuele problemen zoals energie-efficiëntie en productiviteit sneller en beter op te lossen, dat is vandaag de dag een enorme uitdaging, maar tegelijk ook een kans."

Rittal en de Friedhelm Loh Group staan volgens de nieuwe CBO voor de kracht van Innovatie. "Dit familiebedrijf durft de status quo voortdurend ter discussie te stellen en gericht en veelomvattend te investeren in innovaties voor de toekomst. Ik ben onder de indruk van het kansgericht en ondernemend denken. Bovendien hanteren de mensen in dit bedrijf een sterke waardencultuur. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van professor Friedhelm Loh, het management en de medewerkers."

www.rittal.com