Nieuwe digitale dompelsonde bepaalt vocht in olie

De dompelsonde MOP301 van E+E E meet nauwkeurig het vocht in transformator-, smeer- of hydraulische olie en dieselbrandstof. Het wordt gebruikt voor preventief onderhoud van apparatuur en machines.

Trefwoorden: #brandstof, #CaTec, #olie, #sensor, #sonde

Lees verder

Productnieuws

( Foto: CaTec )

ENGINEERINGNET.BE - De roestvrijstalen sonde kan worden gebruikt in oliën tot 120 °C (248 °F) en 20 bar druk. De meetgegevens voor wateractiviteit, temperatuur en absoluut watergehalte zijn beschikbaar via de RS485-interface met Modbus RTU-protocol.

Uitstekende meetprestaties, robuust ontwerp
De E+E-vochtmeetelementen die in de MOP301 worden gebruikt, worden gekenmerkt door hun langdurige stabiliteit en weerstand tegen vervuiling. Ze vormen de basis voor zeer nauwkeurige en betrouwbare vochtigheids- en temperatuurmeting.

De dompelsonde is samengesteld in een robuuste roestvrijstalen behuizing met beschermingsklasse IP66, een oliebestendige kabel en een gegoten M12-connector. De MOP301 kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van -40 tot 120 °C bij een druk tot 20 bar.

Verschillende sonde- en kabellengtes en het slanke ontwerp maken een eenvoudige installatie van de MOP301 mogelijk. Met behulp van een optionele kogelkraan kan de sonde worden geïnstalleerd en verwijderd zonder het proces te onderbreken.

Gemeten waarden en interfaces
De MOP301 levert het olievochtgehalte als absolute of relatieve waarde. De wateractiviteit (aw) geeft het relatieve vochtgehalte van een olie weer en beschrijft de relatie tussen de daadwerkelijke en de maximaal mogelijke hoeveelheid opgelost water. De aw-waarde geeft aan hoe dicht de olie bij een bepaalde temperatuur het verzadigingspunt nadert.

Het watergehalte (x) drukt het vochtgehalte uit in absolute cijfers. Deze wordt vermeld in ppm of mg water / kg olie. De MOP301 berekent het watergehalte op basis van de gemeten wateractiviteit en temperatuur. De olie specifieke parameters die nodig zijn voor de berekening kunnen vooraf in de fabriek worden geconfigureerd,

De meetwaarden worden uitgestuurd via de RS485-interface met behulp van het Modbus RTU-protocol.

Meer informatie:
CaTeC b.v.
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen
info@catec.nl - www.catec.be