Amadys start bouw hypermoderne productiehal voor betonnen glasvezelhuisjes

Doel is de snelheid en betrouwbaarheid van breedbandinternet voor miljoenen huishoudens in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te verbeteren.

Trefwoorden: #glasvezel, #productie, #project

Lees verder

Nieuws

( Foto: Amadys )

ENGINEERINGNET.BE - System integrator Amadys stak onlangs de eerste spade in de grond voor de bouw van een ultramodern magazijn met een oppervlakte van 12.000 vierkante meter.

Het bedrijf wil hier jaarlijks minstens 1.000 betonnen glasvezelhuisjes produceren. Deze huisjes, bekend als Point of Presences ofwel PoPs, fungeren als cruciale startpunten voor het Fiber to the Home netwerk, waarmee glasvezel rechtstreeks tot in woningen en bedrijfsgebouwen wordt gebracht.

Eén PoP sluit zo’n 3500 huishoudens op het netwerk aan, wat betekent dat jaarlijks ruim 3,5 miljoen gezinnen gaan beschikken over het snelst beschikbare internet.

De productiehal in Rijkevorsel is gericht op een snellere en efficiëntere productie van de glasvezelhuisjes. Verder fungeert dit project als R&D-center waar verschillende tests worden uitgevoerd: variërend van akoestische en elektrische testen tot thermische analyses, met als doel voortdurende optimalisatie van de PoPs te bewerkstelligen.

Ook beschikt het gebouw over tal van ecologische technieken, waardoor de uitstoot van het gebouw en de productie van de PoPs veel lager zal liggen.

“De plannen voor de nieuwe productiefaciliteit bevatten veel technologisch hoogstaande voorzieningen om een efficiëntere manier van werken en een snellere oplevering naar onze klanten toe te garanderen,” aldus Philippe Wilderjans, Vice President Telecom Belgium bij Amadys. "Dit gebouw beschikt bijvoorbeeld over vijf laadbruggen, waardoor we de PoPs sneller en efficiënter kunnen verplaatsen en afwerken."

De officiële opening is gepland voor mei 2024. Amadys verwacht circa 70 nieuwe technische banen te creëren op deze locatie, met het vooruitzicht op indirecte werkgelegenheid dankzij de groeiende glasvezeluitrol in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Amadys is operatief in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije, en vertegenwoordigt een jaaromzet van ruim 450 miljoen euro.