Nieuwe investering laat Azumuta verder groeien

Het Gentse Azumuta, een veelbelovend B2B SaaSplatform dat bedrijven in de maakindustrie helpt bij het stroomlijnen van hun werkinstructies, trainingen en audits op de werkvloer, heeft met succes 2,8 miljoen euro opgehaald.

Trefwoorden: #Azumuta, #investeren, #maakindustrie, #platform, #SaaS, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Azumuta )

ENGINEERINGNET.BE - Het is een probleem waar veel KMO’s en grotere bedrijven in de maakindustrie mee worstelen: het gebrek aan voldoende begeleiding, kwaliteitscontrole en opleiding voor hun medewerkers.

Al te vaak leidt dit tot fouten en inefficiënties op de werkvloer, die bovendien onvoldoende doorstromen naar het hoger management en zo leiden tot verborgen omzetverlies.

Het Gentse Azumuta, opgericht door Batist Leman in 2016, biedt hiervoor een innovatieve oplossing door software te ontwikkelen die medewerkers op verschillende niveaus in het productieproces ondersteunt én het management een beter zicht biedt op de prestaties op de werkvloer.

Hun platform werd ontworpen voor verschillende sectoren, waaronder productie, logistiek en chemie. Door de ingebouwde real-time analyses en rapportering kunnen bedrijven eenvoudig prestaties monitoren en verbeterpunten identificeren op vlak van efficiëntie en kwaliteit.

Verschillende Belgische productiebedrijven, waaronder Novy, Duvel Moortgat, Nitto en Atlas Copco werken ondertussen al met deze software en ook in het buitenland is het bedrijf aan een opmars bezig.

Om hun groeiverhaal nog te versnellen komen de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Angelwise en 4 private investeerders over de brug met extra kapitaal.