Winnaars start-up programma Expedition DO! 2023 bekend

Onlangs verzamelde de Gentse ondernemende community om de 8 finalistenteams van Expedition DO! 2023 aan het werk te zien. Rebin en B.STIM sleepten respectievelijk de studenten- en onderzoekersprijs binnen.

Trefwoorden: #afval, #award, #neuro, #onderzoek, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshots video DO! )

ENGINEERINGNET.BE - Een expertenjury waaronder Claire Tillekaerts, Bart De Waele en Jan Hollez verkoos de winnaar in zowel de studenten- als onderzoekerscategorie, beide awards goed voor maar liefst 5.000 euro aan startkapitaal.

De studentenprijs ging naar Rebin. Dit team van economie- en ingenieursstudenten Emilio Van der Linden, Kyanu Delrue en Simon De Geyter helpt overheden en steden om de afvalinzameling efficiënter te organiseren.

Via een sensor gekoppeld aan software wordt de inhoud van de afvalbakken in de gaten gehouden en wordt de meest efficiënte route voor ophaling gegenereerd. Duurzaamheid en kostenefficiëntie staan hierbij centraal.

B.STIM ging aan de haal met onderzoekersprijs. Onderzoeker Laís Razza is neuropsycholoog en gespecialiseerd in de toepassing van hersenstimulatie bij de behandeling van psychische stoornissen.

Hiermee wil ze de behandeling van patiënten efficiënter maken. Dat doet ze door middel van een apparaat dat gepersonaliseerd en nog nauwkeuriger de hersentimulatie kan uitvoeren.

Expedition DO! ondersteunt ondernemende UGent-studenten en -onderzoekers om in 7 maanden tijd van idee naar start-up te gaan. Expedition DO! 2023 werd ondersteund door Belfius, Comate, we are, Liantis & De Groote - De Man.