Innovatieve Starterssteun van Vlaio in een nieuw jasje

Innovatieve starterssteun omvat steun voor innovatieve starters met een sterk groeipotentieel. De steun bestaat uit een begeleiding van de starter door een VLAIO bedrijfsadviseur en een vast steunbedrag van 50.000 euro.

Trefwoorden: #starter, #steun, #subsidie, #VLAIO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VLAIO )

ENGINEERINGNET.BE - Het gesteunde project dient om een proof of concept en/of proof of business uit te werken. De begrote inspanningen moeten minimaal een jaar of een kost van 70.000 euro bedragen.

Vanaf 2024 is innovatieve starterssteun een programma met doorlopende indiening. Starters kunnen zich dus op elk moment aanmelden. Wel zijn er 5 vaste evaluatieperiodes.

Afhankelijk van de indieningsdatum van jouw dossier word je in één van deze periodes uitgenodigd om het project te komen pitchen.

Aanmelding verloopt altijd via één van de betrokken VLAIO-partners, die elk een aantal starters als kandidaat mogen doorsturen. Zij helpen je aanvraag zo duidelijk mogelijk te krijgen.

Per evaluatieperiode kunnen er ongeveer 40 pitches plaatsvinden. Dien je voor een evaluatieperiode in maar is deze al volzet, dan word je in de volgende evaluatieperiode uitgenodigd.

Het evaluatiemoment waarbij je komt pitchen voor een jury bepaalt of jouw project gesteund wordt of niet. Na de beslissing start voor de geselecteerde starters ook de bijkomende begeleiding door de hun bedrijfsadviseurs.