De Dietrich breidt de testmogelijkheden uit met nieuwe Pan-Dryer

In de dynamische wereld van de farmaceutische productie blijft innovatie belangrijk om efficiënte te combineren met veiligheid en kwaliteit van de producten. De Dietrich Process Systems presenteert het nieuwste apparaat in het Tech Lab: de Pan-Dryer.

Trefwoorden: #De Dietrich, #droger, #proces, #roerwerk

Lees verder

Productnieuws

( Foto: De Dietrich Process Systems )

ENGINEERINGNET.BE - Deze verticale droger is ontworpen voor R&D toepassingen en productie toepassingen.

Hij vergroot het aanbod van het Tech Lab op het gebied van testen en opschalen van droog- en filtratie/droogprocessen. Met zijn geavanceerde prestaties is de Pan-Dryger een waardevolle aanwinst voor iedereen die betrokken is bij de productie van actieve farmaceutische ingrediënten (API's) en voor alle fabrikanten die scheidingsapparatuur voor vaste stoffen en vloeistoffen gebruiken.

Verticale drogers zoals de Pan-Dryer zijn drogers met een roerwerk die werken onder vacuüm en hierdoor bijzonder geschikt zijn voor het drogen van delicate, warmtegevoelige producten tot zeer lage vochtniveaus.  De ingebouwde lump-breaker maakt het mogelijk om klontvorming te voorkomen. 

Het Guedu-roerwerk (genoemd naar een van de historische afdeling van de Groep die gespecialiseerd is in drogen, samen met Rosenmund) is bekend om zijn uitmuntendheid in mengen en goede warmteoverdracht waardoor wij een gelijkmatige droging van de poeders kunnen garanderen.

Deze nieuwe verticale droger is een waardevolle aanwinst voor het Tech-Lab van De Dietrich in Semur-en-Auxois, Frankrijk. Sinds de opening een jaar geleden, met financiële steun van France Relance, is het Tech-Lab een enorm succes.

De Pan-Dryer, een voortzetting van het streven van de Groep om een complete oplossing te bieden voor de productie van farmaceutische API's, vormt een complementaire aanvulling op de testmogelijkheden die al worden aangeboden door de andere beschikbare apparaten voor filtratie en droging.

Hij is gebaseerd op het beproefde principe van de RoLab, een veelzijdige filter/droger die beschikbaar is in verschillende formaten voor R&D en proefproductie. De RoLab is het meest gebruikte apparaat voor opschaling of procesverbetering binnen het Tech-Lab of op huurbasis bij de klant. 

De verticale droger is de perfecte link tussen de RoLab filter/droger en de andere drogers bij het Tech-Lab, zoals conische, bi-conische en sferische droger. Om het aanbod van het Tech-Lab nog te verbeteren, zal ook de sferische droger binnenkort een aanzienlijke verbeteringen ondergaan.

Dit geavanceerd apparaat , dat ook gefinancierd wordt met de hulp van France Relance is in combinatie met de technische ondersteuning van Tech Lab-specialisten een eenvoudige manier om nieuwe processen te testen en op te schalen.

Bij De Dietrich Process Systems zetten wij in op verbetering en innovatie. De Pan-Dryer is een voorbeeld van ons engagement om state-of-the-art apparatuur te leveren. Hierdoor kunnen onze klanten op een veilige en efficiënte manier hoogwaardigere producten afleveren aan hun klanten. 

Terwijl we met trots de Pan Dryer installeren in ons Tech-Lab, kijken we uit naar de doorbraken die het kan betekenen voor de farmaceutische en chemische industrie. We zijn ervan overtuigd dat dit uitzonderlijke apparaat niet alleen de mogelijkheden van ons Tech-Lab zal vergroten, maar ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van nieuwe moleculen.

Het belangrijkste voordeel van deze nieuwe Pan-Dryer is de verhoogde efficiëntie. De geavanceerde technologie maakt een nauwkeurige regeling van de temperatuur en de droogomstandigheden mogelijk, waardoor consistente en betrouwbare resultaten worden gegarandeerd. Deze efficiëntie bespaart niet alleen tijd, maar verbetert ook de productiviteit.

Deze nieuwe Pan-Dryer is state-of- the-art, waardoor hij gemakkelijk op te schalen is. Hij is geschikt voor een breed scala aan producten, met verschillende deeltjesgroottes en dichtheden.

Bovendien kunnen het Tech Lab en alle apparaten ingezet worden in een ATEX-omgeving, waardoor de mogelijkheden voor het testen en verbeteren van productieprocessen in de farmaceutische industrie, fijn-chemie en groene chemie ten allen tijden op een veilige manier gebeuren.

www.dedietrich.com