Avasco Industries bouwt automatisch hoogbouwmagazijn

Voor de realisatie van zijn automatisch hoogbouwmagazijn in Diksmuide doet Avasco Industries een beroep op Jungheinrich. Het gebouw wordt 36 meter hoog en wordt uitgerust met automatische magazijnkranen voorzien van multi-deep shuttles.

Trefwoorden: #automatisering, #Avasco, #hoogbouw, #Jungheinrich, #magazijn, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET.BE - Met een opslagcapaciteit van meer dan 20.000 palletplaatsen zal dit hoogbouwmagazijn niet alleen de efficiëntie van het bedrijf aanzienlijk verhogen, maar ook een benchmark vormen voor geautomatiseerde magazijnoplossingen in de regio.

Het magazijn zal palletten van verschillende afmetingen dynamisch behandelen en deze voorzien van zogenoemde slave palletten indien nodig.

De keuze van Avasco Industries voor de samenwerking met Jungheinrich is geworteld in hun streven naar efficiëntie en klanttevredenheid.

Dankzij het nieuwe ASRS-pallettenmagazijn zal de betrouwbaarheid, snelheid en precisie van de opslag- en orderafhandeling verhogen en zullen aanzienlijk meer palletten kunnen opslaan dan voorheen.

Dit zal leiden tot een verzekerde continuïteit in uitlevering naar klanten en een efficiëntere productie. Door grotere batches te produceren daalt immers het aantal omwisselingen.