FacThory heeft nu ook officieel de deuren geopend

Het nieuwe zwaartepunt voor de slimme maakindustrie op het Genkse Thor Park, opende officieel de deuren. FacThory is een multifunctioneel gebouw met 3.500 m² productievloer, 1.000 m² labo- en testruimtes en 3.500 m² kantoren voor slimme maakbedrijven.

Trefwoorden: #Genk, #innovatie, #labo, #maakindustrie, #productie, #test, #Thor Park

Lees verder

Nieuws

( Foto: Thor Park )

ENGINEERINGNET.BE - FacThory is een globaal herbestemmingsproject op de voormalige mijnsite van Waterschei en biedt vandaag al een unieke cocktail aan technologisch onderzoek, talentontwikkeling en industriële bedrijvigheid.

De site is een hotspot voor slimme, duurzame en innovatieve bedrijven met de focus op energietransitie en slimme maakindustrie. Zo vind je er bedrijven en kennisinstellingen als EnergyVille (imec, KULeuven, VITO, UHasselt), T2-campus (VDAB, SyntraPXL), de IncubaThor en Soltech.

Deze verzamelplaats voor de fabrieken van de toekomst beslaat in totaal 30.000m² en wordt in 4 fases gebouwd. De eerste fase werd onlangs ingehuldigd en omvat 3.500 m² productievloer, 1.000 m² labo- en testruimtes en 3.500 m² kantoren.

De benedenverdieping werd ingericht als productievloer voor bedrijven die een eindproduct maken of assembleren, of die een proces willen optimaliseren of opschalen door een pilootlijn op te zetten.

Verder vind je op de eerste verdieping labo’s en testruimtes voor bedrijven die werken aan een prototype of die ondersteunende diensten aanbieden in het maakproces. Denk aan integratoren of bedrijven die werken aan de robotisering en automatisatie van machines.

De tweede verdieping bestaat uit kantoren, zowel voor bedrijven die je ook al terugvindt in de rest van het gebouw, alsook voor tech-bedrijven die actief zijn in de maakindustrie.

Verschillende bedrijven, waaronder Boolean, ViManPro, Gabriel, Merino Consulting Services en Sirris kozen al voor deze fabriek van de toekomst als uitvalsbasis voor hun business.