CMB.TECH komt in handen van Euronav

Euronav en CMB melden dat zij een aandelenkoopovereenkomst hebben bereikt voor de overname van 100% van de aandelen in CMB.TECH voor een aankoopprijs van 1,04 miljard euro.

Trefwoorden: #CMB, #dual-fuel, #Euronav, #schip, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: CMB.TECH )

ENGINEERINGNET.BE - CMB.TECH is een gediversifieerde cleantech maritieme groep. Het bouwt, bezit en ontwerpt grote maritieme en industriële toepassingen die draaien op dual-fuel (diesel-) waterstof en (diesel-) ammoniakmotoren en monofuel waterstofmotoren.

Daarnaast biedt het haar klanten waterstof- en ammoniakbrandstof aan, hetzij door eigen productie, hetzij door bevoorrading bij externe producenten.

Ze zijn actief in de volledige waterstofwaardeketen via vier verschillende bedrijfsdivisies: Marine, Technologie & Ontwikkeling, H2 infra en Industrie. De waardecreatie van de nieuwe strategie wordt gedreven door hun “future-proof” (of koolstofarme) vloot van 106 koolstofarme schepen, waarvan 46 nog in aanbouw zijn.

Deze overname past in de vernieuwde strategie van Euronav om haar huidige vloot van ruwe olie tankers te diversifiëren, te vergroenen en te optimaliseren. De partijen geloven dat dit zal leiden tot de creatie van een toonaangevend, toekomstbestendig scheepvaartplatform.