BioVille opent 2.000 m² extra ruimte

De health- & care-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus opende haar derde vleugel, een uitbreiding van 2.000m². De nieuwe vleugel richt zich specifiek op scale-ups en is een logische volgende stap om er een dynamisch businessdistrict te maken.

Trefwoorden: #BioVille, #campus, #care, #healthcare, #incubator

Lees verder

Nieuws

( Foto: BioVille )

ENGINEERINGNET.BE - Met de opening van haar nieuwe vleugel faciliteert BioVille nog meer de versnelling van innovatieve zorg en bijkomende ontwikkelingen in de BioTech, MedTech en Digital Health.

De health- & care-incubator trekt zo groeibedrijven aan die nood hebben aan extra kantoorruimtes, laboruimtes en vergaderfaciliteiten en verstevigt tegelijk haar marktleiderspositie.

Een extra troef is de connectie met imec en de academische wereld zoals UHasselt. Daarenboven leiden de locatie binnen de Euregio en het netwerk tot nog heel wat andere opportuniteiten voor samenwerking en kruisbestuiving.

invoX Respiratory Innovation Centre (voorheen Softhale), trekt er over enkele weken in en ook het Belgische Rejuvenate Biomed verhuist deze lente naar de gloednieuwe vleugel.

De totale investering van deze nieuwe vleugel bedraagt 4,3 miljoen euro en kadert in het EFRO-project van de verdere uitbouw van BioVille.

Naast Europese steun, wordt het project gerealiseerd met eigen middelen via haar aandeelhouders LRM, UHasselt en POM Limburg en de Provincie Limburg.