Umicore werkt samen met Microsoft rond AI-platform

Umicore kiest voor Microsoft voor het gebruik van artificiële intelligentie (AI) als een middel om haar onderzoek en ontwikkeling naar batterijmateriaaltechnologieën voor elektrische voertuigen, hun belangrijkste groeigebied, te faciliteren en versnellen.

Trefwoorden: #AI, #batterij, #Microsoft, #ontwikkeling, #samenwerking, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Deze AI-gebaseerde aanpak ondersteunt batterijwetenschappers in hun onderzoek, waardoor nieuwe batterijmaterialen in een kortere tijd op de markt gebracht kunnen worden en het ontwikkelingsproces nog kostenefficiënter kan verlopen.

Het Battery Materials AI-platform maakt gebruik van Microsofts Azure OpenAI Service, aangevuld met een groot aantal ongepubliceerde, specifieke wetenschappelijke AI-modellen.

Het platform zal worden beheerd in een eigen omgeving van Umicore met volledige IP-beveiliging. Het bedrijf zal een op maat gemaakte AI-omgeving opzetten die tientallen jaren aan omvangrijke en complexe gegevens van haar eigen onderzoek zal analyseren, synthetiseren en bundelen.

Het platform zal bovendien al hun data combineren met externe historische gegevens en informatie over de nieuwste technologieën uit verschillende bronnen, waaronder simulatiemodellen, experimenten of afbeeldingen.