Geert Dangreau is nieuwe CEO van Bluebridge

Op 1 januari nam Geert Dangreau de fakkel over van Carl Devos als CEO van Bluebridge. De nieuwe CEO is van plan om Bluebridge in Oostende verder uit te bouwen als de ontmoetingsplaats voor alle spelers actief in de blauwe economie.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Bluebridge, #CEO, #Ostend Science Park

Lees verder

HR

( Foto: Bluebridge )

ENGINEERINGNET.BE - De voorbije jaren was Carl Devos, politicoloog, professor en ambassadeur van UGent in West-Vlaanderen, CEO ad interim van Bluebridge.

Dit incubatie- en innovatiecentrum is het kloppend hart van Ostend Science Park (met Carl Devos als CEO), het West-Vlaams wetenschapspark met focus op blauwe economie.

Geert Dangreau: “Bluebridge richt zich zowel op start-ups en bedrijven als op kennisinstellingen, publieke partners en andere particuliere organisaties die actief zijn in de blauwe economie. We bieden onder meer kantoorruimte met bijhorende dienstverlening aan voor ondernemers.”

Met een aantal recente gerichte investeringen in betere accommodaties voor netwerkmomenten, opleidingen en vergaderingen, positioneert Bluebridge zich ook als de ontmoetingsplek voor alle actoren uit de blauwe economie.

Dangreau neemt deze rol op vanuit zijn hoedanigheid van directeur Kenniseconomie & Internationalisering bij POM West-Vlaanderen.

Hij heeft heel wat ervaring met de uitvoering van het West-Vlaams economisch beleid. Jarenlang zet hij al mee de lijnen uit van de werking van Fabrieken voor de Toekomst.

Binnen Bluebridge wil hij de dynamiek verder versterken en als open huis een nog breder scala aan bedrijven, organisaties, studenten en onderzoekers verwelkomen. 

Dangreau: “Op het vlak van maritieme industrie en digitalisering liggen er nog grote opportuniteiten. Ik geloof ook sterk in het inzetten van autonome vlieg- en vaartuigen binnen offshore omgeving. Er komen ook gespecialiseerde trainingen als onderdeel van de uit te rollen communitywerking.”