4 miljoen euro voor uitbreiding zonnepark van metaalrecyclingbedrijf Galloo

Galloo rust 11 van hun sites in Frankrijk en België met zonnepanelen uit, en wekt daarmee ruim 6.000 MWh per jaar aan stroom op. Dit komt neer op circa 10% van hun totale stroomverbruik.

Trefwoorden: #Galloo, #groene stroom, #recycleren, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Galloo )

ENGINEERINGNET.BE - Doel van het bedrijf is om door de inzet van hernieuwbare energie de CO2-uitstoot te beperken.

Galloo heeft daartoe een investeringsplan van 4 miljoen euro gelanceerd om de daken van een vierde van hun sites uit te rusten met zonnepanelen.

Op het platte dak van de nieuwe site Kant West-Ropswalle in Menen worden bijvoorbeeld 1.946 panelen geïnstalleerd.

De keuze voor de betrokken sites is bepaald aan de hand van de resultaten van een gedetailleerde haalbaarheidsstudie uitgevoerd door AYA, Belgische marktleider voor de realisatie van Power Purchase Agreements.

Trevi Environmental Solutions heeft het volledige concept, de bouw en de inbedrijfstelling van de fotovoltaïsche installaties uitgewerkt.

De hoeveelheid elektriciteit die niet onmiddellijk verbruikt wordt, zal vervolgens in het collectieve netwerk geïnjecteerd worden en verkocht aan een energieleverancier.

Ook biedt Galloo een oplossing voor de recyclage van afgedankte zonnepanelen. Sinds eind 2021 werkt het bedrijf hiertoe samen met SOREN, die instaat voor de inzameling en verwerking van afgedankte fotovoltaïsche panelen in Frankrijk.

Het bedrijf recupereert en valoriseert 80% van de zonnepanelen, hoofdzakelijk bestaande uit aluminium, glas, koper en zilver.

Met een omzet van 697 miljoen euro in 2022, is Galloo een van de belangrijkste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa. Het bedrijft telt 780 werknemers en recycleert elk jaar ruim 1 miljoen ton materialen.