Valve World Expo gaat in op gespreksthema waterstof

Over 10 maanden start Valve World Expo 2024 in Düsseldorf en omdat waterstofoveral een gespreksthema lijkt te zijn, zal nagegaan worden hoe de sleuteltechnologiebranches van industriële afsluiters en kleppen hiermee om gaan.

Trefwoorden: #afsluiter, #klep, #vakbeurs, #Valve World

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Düsseldorf )

ENGINEERINGNET.BE - De innovaties die de sector voor de energietransitie in petto heeft, worden van 3 tot 5 december 2024 door de momenteel 327 exposanten uit 29 landen op de vakbeurs Valve World Expo met bijbehorende conferentie in Düsseldorf gepresenteerd.

Het aanbod van deze vakbeurs voor industriële afsluiters varieert van krachtige machines en installaties tot kleine gespecialiseerde kleppen en omvat daarmee de hele waardeketen op het gebied van industriële afsluiters.

Momenteel is al 11.200 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte geboekt, bijna net zoveel als het totale evenement in 2022 (11.450 m²) in beslag nam.

Dat de branche een groot vertrouwen in haar toonaangevende vakbeurs heeft, als drijvende kracht voor innovatie en internationaal platform voor de gemeenschap, blijkt uit de huidige overtuigende tussenstand van de aanmeldingen.

Naast Duitse bedrijven zullen ook exposanten uit Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, de Verenigde Staten, India en China zich in Düsseldorf presenteren.

Hier komt de branche om de twee jaar samen voor de internationale topconferentie over industriële afsluiters, waar innovaties, trends en oplossingen worden uitgewisseld.

Ook in 2024 wordt Valve World Expo door de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf geflankeerd. Via het scannen van een QR-code kunnen bezoekers zelf beslissen wanneer ze hun tour langs de stands van geselecteerde exposanten plannen, om vervolgens bij hen ter plaatse te ervaren hoe duurzaam deze bedrijven in hun fabrieken produceren.

Na een succesvolle première in 2022 worden ook in 2024 weer de Valve Star Awards aan bijzonder innovatieve bedrijven en hun producten uitgereikt.

De winnaars worden tijdens de beurslooptijd in Düsseldorf in de vier categorieën Afsluiters, Aandrijvingen, Afdichtingstechniek en de speciale categorie Industrie 4.0/Automatisering bekroond.

Klik hier voor meer informatie over Valve World Expo.