• 06/06/2012

Leren met een reëel project

Drie leerlingen van het 7de jaar BSO industriële elektriciteit aan het VTI Brugge bekabelden een industriële schakelkast voor een nieuwe tunnel in Brugge.

Trefwoorden: #bekabeling, #elektriciteit, #VTI Brugge

Lees verder

opleidingen

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe tunnel bevindt zich aan het kruispunt van de N31 en de Koning Albert I-laan in Brugge.

De kast bevat alle stuurelementen om de afvoer van overtollig regenwater in de nieuwe tunnel volautomatisch te laten verlopen. Ook de verlichting en de afzuiging van de rookgassen worden volledig automatisch aangestuurd.

De leerlingen Kjell De Windt, Kenny Maes en Dries Victoor en hun leerkracht Paul Verschelde werkten samen met Cegelec uit Zwijndrecht.

Na de nodige instructies kwamen alle componenten naar het VTI Brugge, waar het montage- en bekabelingswerk is gebeurd. In totaal moest een 500-tal verbindingen gerealiseerd worden.

Jean-Pierre Horemans van Cegelec kwam regelmatig controles uitvoeren en zonodig bijsturen.

Op 25 mei werd de schakelkast aan de laatste testen onderworpen en voorlopig opgeleverd. De leerlingen en hun leerkracht zullen straks instaan voor de aansluiting op de werf.

Frans De Coninck, technisch adviseur-coördinator VTI Brugge: “Op deze manier kunnen realistische toepassingen met blijvende economische waarde gebouwd worden. De leerlingen zijn verplicht correct en kritisch te zijn op hun werk, want iedere fout is er één te veel. Ze zijn ook sterk gemotiveerd door de manier van opleiden en door de reële werksituatie."


(GL) (bron en foto: Vraag en Aanbod)