Studenten Hogeschool VIVES doen ervaring op bij plaatwerkbedrijven

Honderd tweedejaarsstudenten trokken naar drie plaatwerkbedrijven om de theorie en praktijk te vertalen naar een industriële setting. De deelnemende bedrijven zijn LVD en Shapes Metalworks in Gullegem en Slabinck in Brugge.

Trefwoorden: #opleiding, #plaatwerk, #praktijk, #student, #VIVES

Lees verder

Opleiding

( Foto: Hogeschool VIVES )

ENGINEERINGNET.BE - De studenten kregen de voorbije weken de kans om zelf ontwerpen in te sturen. Er kwamen dan ook heel wat originele voorstellen, gaande van GSM- en laptophouders tot onderdelen van melkmachines en zelfs een beschermingspaneel voor een ploeg.

Tom Scharlaken, docent mechanica/elektriciteit: “De studenten tekenden in eerste instantie hun voorstellen uit in een 3D CAD pakket naar keuze. Onder andere CREO Parametric, Fusion 360, Autodesk Inventor, Siemens NX en SolidEdge werden gebruikt. Daarnaast maakten ze een grondige werkvoorbereiding en een kostprijscalculatie voor 5 stuks.”

Studenten zijn vertrouwd met de veiligheidsvoorschriften in een labo- en bedrijfssetting. Ter voorbereiding van het bezoek dienden alle studenten ook een module rond veiligheid te doorlopen.

Om alles in een veilige setting te kunnen organiseren, gingen de studenten in groepen van twintig een half dagdeel op bezoek bij één van de partners.

Tijdens dit bezoek kreeg de helft de kans om zelf een stuk te plooien, de andere helft kreeg een rondleiding in het bedrijf en vice versa.