Lybover en Lindemann bouwen nieuwe shredderinstallatie voor schroot

Het Duitse toonaangevende staal- en technologieconcern Salzgitter investeert bijna 30 miljoen euro in dit project om de aanvoer van hoogwaardig schroot voor de CO2-arme staalproductie verbeteren.

Trefwoorden: #circulair, #groen, #recycleren, #schroot, #shredder, #staal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Salzgitter )

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe faciliteit, die midden 2026 in gebruik zal worden genomen, vormt een nieuwe bouwsteen in de productie van groen staal, onderdeel van het Salcos-initiatief.

Het Belgische Lybover zal voor dit project samenwerken met het Lindemann, een fabrikant van machines en installaties gevestigd in Düsseldorf.

Dankzij de gecombineerde en uitgebreide expertise op het gebied van machinetechnologie, scheidingstechnieken en ontstoffing, zullen beide bedrijven hun krachten bundelen om deze 189 meter lange en 66 meter brede faciliteit voor Deutsche Erz- und Metall-Union (DEUMU), onderdeel van Salzgitter, te ontwerpen en te bouwen.

Deze faciliteit wordt ook een toonbeeld van een open-box-aanpak waarbij Lybover na een grondige procesanalyse samen met DEUMU en Lindemann de juiste technologie en machines selecteert om de hoogste schrootrecyclagevereisten en emissienormen te halen.

Deze realisatie moet een duurzaam antwoord bieden op de kwalitatieve en kwantitatieve vraag naar hoogwaardig staalschroot.