Ontwikkeling slimme bril met spraaktechnologie

SAY IT Labs, een Leuvense spin-off van imec en de Vrije Universiteit Brussel, heeft een geavanceerde slimme bril ontwikkeld die mensen met de ziekte van Parkinson helpt te communiceren.

Trefwoorden: #communicatie, #Interreg, #project, #slimme bril

Lees verder

Nieuws

( Foto: Interreg Vlaanderen-Nederland )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 90% van de 10 miljoen personen met de ziekte van Parkinson wereldwijd ervaart problemen met hun spraak, waardoor dagelijkse communicatie een uitdaging kan zijn.

SAY IT Labs heeft daarom een geavanceerde slimme bril ontwikkeld die real-time feedback geeft via augmented reality en spraaktechnologie. Deze bril kan patiënten helpen hun spraak te verbeteren, waardoor ze beter verstaanbaar zijn in hun dagelijkse interacties.

De innovatie heeft als doel de levenskwaliteit van personen met de ziekte van Parkinson te verbeteren door hen de nodige ondersteuning te bieden om duidelijker en verstaanbaarder te spreken in dagelijkse situaties.

Met concrete doelen zoals het verbeteren van de spraaktechnologie, personalisatie van de slimme bril en het ontwikkelen van een go-to-market strategie, zet SAY IT Labs belangrijke stappen in het wereldwijd beschikbaar maken van deze technologie om patiënten met Parkinson overal te helpen.

SAY IT Labs gaat een prototype van de slimme bril demonstreren en testen in Vlaanderen en Nederland, dankzij ondersteuning van zorgproeftuinen Happy Aging, Zorglab Aalst, Slimmer Leven en Brainport Development.

De financiële en inhoudelijke steun van het Interreg project CrossCare 2.0 maakt gebruikersfeedback mogelijk, om zo cruciale technische en strategische aanpassingen toe te laten.

Hierdoor zal het product sneller naar de markt gebracht kunnen worden en wordt SAY IT labs ondersteund in de commercialisatie van de slimme bril.

Partners in het CrossCare 2.0-project zijn 6 KMO's en MKB's, te weten Ambee, Co-medic, HvNL, Moonbird, My Add On en SAY IT.