Nieuwe Stas spin-off richt zich op lasautomatisering

Met Squadron riep Factory of the Future Stas al een bedrijf in het leven dat industriële kmo’s helpt om hun transformatie te versnellen. Nu wordt het opgesplitst in twee aparte entiteiten: Squadron Digital en Squadron Motion voor lasautomatisering.

Trefwoorden: #automatisering, #digitalisering, #lassen, #project, #spin-off, #Stas

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stas )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgische maakindustrie heeft het niet onder de markt.

Na de energiecrisis en inflatie van loonkosten en grondstoffen, blijft de krapte op de arbeidsmarkt een grote zorg. Bij gebrek aan talent, kunnen heel wat maakbedrijven minder snel groeien dan verwacht.

Director Pieter-Jan De Man: “Enkel door het productieproces verregaand te digitaliseren en te automatiseren zullen ze ook competitief kunnen blijven. De realiteit is echter dat het transformatieproces bij velen nog in zijn kinderschoenen staat.”

Met Squadron riep Stas al een bedrijf in het leven dat industriële kmo’s helpt om hun transformatie te versnellen en om hun ervaring in digitalisering en automatisering ook open te stellen voor derden. Concreet worden maakbedrijven naar end-to-end digitalisatie begeleid.

Voor tal van bedrijven werd intussen met succes een digitaliseringsproject op. De Man: “We willen op dat elan voortgaan, ook voor lasautomatisering. Alleen zal dat voortaan onder een nieuwe naam gebeuren. Voortaan spreken we van ‘Squadron Digital’ voor hulp bij end-to-end digitalisatie en van ‘Squadron Motion’ voor lasautomatiseringsprojecten.”

Een succesvol lasrobotiseringsproject omvat twee essentiële componenten: de hardware die de robot, lasbron, laskaliber en mogelijk externe assen omvat én de software die het geheel aanstuurt.

Squadron Motion is officiële integrator van de robotmerken ABB en Yaskawa voor de Belgische markt en er wordt gewerkt met lasbronnen van ESAB, Fronius en EWM.