Deadline voor makers, scholen en universiteiten

De twaalfde editie van Maker Faire Rome -The European Edition- kondigt zich aan. Verzamelen geblazen op 25 tot 27 oktober op de Gazometro Ostiense-site (Rome). De organisatoren roepen makers op hun project voor te stellen. Dat kan nog tot 3 juni.

Trefwoorden: #maakindustrie, #Maker Fair, #projecten, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Maker Fair )

ENGINEERINGNET.BE - Wie door de curatoren uitgekozen wordt, krijgt een (gratis) stand op de beurs.

Opnieuw komt op dit inclusieve innovatie event de brede waaier van innoveren aan bod, van digitale maakindustrie en IoT tot robotica, artificiële intelligentie, agritech, digital manufacturing, big data, lucht- en ruimtevaart, metaverse, augmented reality, ...

Makers, teams, microbedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen, startups en creatievelingen kunnen zich hier aanmelden. Ook (middelbare) scholen (uit heel de EU) hebben tot 3 juni de tijd om hun innovatieve projecten voor te stellen en een plekje op de échte of virtuele beurs te veroveren. Zij kunnen zich hier aanmelden.

Universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen hebben dezelfde deadline om hun werk voor te stellen en kans te maken op een plekje om hun project toe te lichten aan de duizenden bezoekers. Zij kunnen zich hier aanmelden.

ACHTERGROND
De Italian Trade Agency garandeert dat Business Angels, investeerders en risicokapitalisten (VC’s) aanwezig zullen zijn op “Maker Faire Rome - The European Edition”. Dit project, dat voor het eerst in 2013 plaatsvond, wordt gepromoot door de Kamer van Koophandel van Rome en georganiseerd door Innova Camera, een speciale eenheid gericht op innovatie en ontwikkeling van het bedrijfssysteem, in het kader van het PID Digital Enterprise Point-project.