ACE presenteert industriële stootdempers als digital twins

Dempingsspecialist ACE Stoßdämpfer biedt engineers per direct niet alleen configuratie- en berekeningssoftware, CAD-data en simulatie, maar ook data van digital twins om in virtuele modellen te integreren.

Trefwoorden: #ACE, #digital twin, #industrie, #stootdemper

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer )

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee is ACE de eerste leverancier van industriële stootdempers die klanten FMU's (Functional Mockup Units) aanbiedt.

Daarmee kunnen fysische modellen van een product, in dit geval industriële dempers, in de eigen simulatiemodellen van de klant worden geïntegreerd. Dit voordeel is vooral handig voor speciale dempers, omdat ACE prototypes snel als digital twins kan leveren.

Industriële stootdempers van ACE: onderdelen van virtual prototyping
Op verzoek stelt ACE bovendien data en karakteristieken van alle stootdempers uit het assortiment beschikbaar aan klanten. De FMU’s beschikken over de fysieke, thermische, hydraulische en mechanische kenmerken van de industriële stootdempers van ACE.

Daarmee kan bijvoorbeeld vooraf de invloed van de ingangstemperatuur op het dempingsgedrag van de industriële stootdemper nauwkeurig worden berekend en het effect hiervan op de constructie als geheel in kaart worden gebracht.

Dankzij deze en andere eigenschappen zijn de digital twins van ACE essentiële componenten voor virtual prototyping en het dimensioneren van ontwerpen. Naast tijd- en kostenbesparingen zijn er ook voordelen op het gebied van duurzaamheid, omdat er minder fysieke monsters nodig zijn om de ontwikkeling van een ontwerp af te ronden.

Als klanten de FMU's van ACE willen gebruiken, hebben ze simulatiesoftware nodig met een FMI (Functional Mockup Interface). Veelgebruikte compatibele programma's zijn Simulink en Adams.

Klik op de volgende links voor meer informatie over de digitale services van ACE: 
https://www.ace-ace.nl/nl/berekeningen.html en 
https://www.ace-ace.nl/nl/service-downloads/cad-tekeningen.html

Meer informatie
ACE Stoßdämpfer
benelux@ace-int.eu - www.ace-ace.nl