Deelname aan Team URE leidt tot baan bij Toyota Gazoo Racing

Floris van Lookeren Campagne, een voormalig teamlid van University Racing Eindhoven (URE), liep stage bij Toyota Gazoo Racing tijdens zijn studie. Deze stage bleek het begin van een langdurige carrière. Na zijn afstuderen ging hij er fulltime aan de slag.

Trefwoorden: #Apex Dynamics, #composiet, #racing, #Toyota, #URE

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - Thom van Oss, Directeur Apex Dynamics, sprak met van Lookeren Campagne en ontdekten hoe zijn ervaringen bij URE bijdragen aan zijn werk bij Toyota.

Als lid van URE droom je ervan om in de racewereld te werken. van Lookeren Campagne, verantwoordelijk voor composieten bij URE, zocht een stage in dezelfde discipline.

Bij Toyota Gazoo Racing vond hij die plek, waar hij na zijn stage parttime bleef werken en zijn masterthesis schreef. Inmiddels werkt hij er al meer dan een jaar fulltime. Zijn ervaring met composieten bij URE gaf hem het vertrouwen om tijdens zijn stage zijn eerste ontwerpen te realiseren.

van Lookeren Campagne: “Ik ben niet alleen geïnteresseerd in composieten, maar ook in de racerij en alles wat daarmee te maken heeft. Dat is mijn passie.”

De overgang van een studententeam naar een vaste baan was voor hem een logische stap. Bij Toyota heerst net als bij URE een sterke teamspirit. Hij benadrukt dat het werken in een groot bedrijf met gedeelde passie voor motorsport en het gezamenlijke doel om te racen en te winnen, bijzonder motiverend is.

van Lookeren Campagne gaf ook een rondleiding door het Toyota Gazoo Racing Museum, waar hij vertelde over de indrukwekkende voertuigen, van Le Mans-winnaars tot Formule 1-wagens. Het was inspirerend om hem zo gepassioneerd te horen praten over deze projecten.

Klik hier om de film te bekijken >>