Ruim 10 miljoen euro voor schaalbare en modulaire quantum control stacks

QuTech spin-off Qblox ontwikkelt schaalbare en modulaire quantum control stacks, voor het effectief controleren en uitlezen van qubits. Met deze financiering kan het bedrijf de ontwikkeling van hun oplossing versnellen.

Trefwoorden: #computer, #investering, #quantum, #technologie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De quantum control stack van Qblox, bekend als de Cluster, biedt een geavanceerde, modulaire oplossing voor qubit controle en uitlezing.

Het effectief controleren en uitlezen van qubits is essentieel voor het functioneren van quantumcomputers, die zo complexe berekeningen kunnen uitvoeren die veel verder gaan dan wat met klassieke computers mogelijk is.

De technologie van Qblox maakt deze processen betrouwbaar en schaalbaar, wat een grote stap voorwaarts is in de praktische toepassing van quantumcomputing en communicatie.  

De investering in Qblox is de eerste investering gericht op quantumtechnologie vanuit het Invest-NL Deep Tech Fonds. Dit fonds richt zich op start- en scaleups met innovatieve complexe technologieën die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.

Met deze financiering zal Qblox de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uitbreiden, de productontwikkeling versnellen en hun marktpositie versterken. Ook wordt hun team uitgebreid, om te voldoen aan de groeiende vraag naar quantumtechnologieën.

"Wij geloven dat Qblox goed gepositioneerd is om de toekomst van quantum computing vorm te geven," aldus Yvonne Greeuw, Investment Manager bij Invest-NL.

"We zijn onder de indruk van het team en hun bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie en groei, wat aantoont dat ze klaar zijn om een significante impact in de industrie te maken.”