Zijn IT-managers voldoende voorbereid op Internet of Things?

Vele organisaties zijn de afgelopen jaren al serieus met Internet of Things (IoT) aan de slag gegaan. Maar wat biedt dit jaar nog op IoT-vlak en zijn IT-managers daar eigenlijk wel op voorbereid? Hieronder enkele verwachte trends.

Trefwoorden: #IIoT, #internet of things, #IoT, #netwerk, #veiligheid

Lees verder

Columns

( Foto: pitinan - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In deze column gaat Martin Hodgson, Directeur Noord-Europa bij Paessler, in op vier belangrijke trends die hij verwacht.

 1. Terug naar de basis: het belang van de fysieke IT-infrastructuur naarmate het aantal apparaten in het netwerk toeneemt   
  Dit jaar moeten bedrijven naar betere zichtbaarheid en controle over hun IT-infrastructuren streven als reactie op het groeiend aantal IoT-apparaten, waarvan verwacht wordt dat er meer dan 207 miljard verbonden zullen zijn.   
  Terwijl technologische innovatie doorgaat, is het cruciaal om niet enkel nieuwe trends te volgen maar ook de fundamenten te versterken, zoals fysieke IT-infrastructuren die essentieel zijn voor cloudmigratie.   
   
 2. Cyberdreigingen: een steeds groter wordend aanvalsoppervlak vereist een Zero-Trust aanpak   
  Naarmate het netwerk uitbreidt met IoT-apparaten, groeit ook het risico op cyberaanvallen. Met de toenemende verbondenheid van systemen moeten bedrijven hun beveiliging aanscherpen. Er wordt verwacht dat cyberaanvallen alleen maar in omvang en complexiteit toenemen, wat snelle en effectieve reacties vereist.   
   
 3. ESG: vooroplopen in rapportage   
  Naarmate het IoT-netwerk groeit, worden bedrijven vaker onderworpen aan ESG-audits en moeten ze de milieukosten van elk bedrijfsproces verantwoorden. Dit vereist een nauwkeuriger onderzoek van systemen om een balans te vinden tussen prestaties en efficiëntie.   
   
 4. Observability: de volgende stap in monitoring   
  Veel IT-managers gebruiken al voorspellende monitoringsoftware en volgend jaar zullen veel bedrijven deze uitbreiden met 'observability'. Dit stelt hen in staat om dieper in te gaan op de verbindingen tussen systemen en niet alleen bekende problemen te monitoren, maar ook onvoorziene uitdagingen te identificeren.

Hodgson: "IoT is overal: dat biedt kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. In een tijdperk waar technologie de grenzen van mogelijkheden voortdurend verlegt, moet onze focus niet alleen liggen op het ontwikkelen van nieuwe connecties, maar ook op het versterken en beveiligen van de bestaande."