Kapitaalsverhoging van 2 miljoen euro voor KU Leuven spin-off Inmanta

Het hightech softwarebedrijf ontwikkelde voor telecomproviders een slim en geautomatiseerd platform dat het beheer van hun netwerken vereenvoudigt. Het extra kapitaal komt van KU Leuven, het Gemma Frisius Fonds en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Trefwoorden: #connectiviteit, #KU Leuven, #netwerk, #spin-off, #telecom

Lees verder

Nieuws

( Foto: Inmanta )

ENGINEERINGNET.BE - Inmanta ontwikkelt software voor de end-to-end volautomatische orkestratie (opzetten, configureren en beheren) van de uiterst complexe software- en netwerkinfrastructuur bij telecommunicatiebedrijven.

De technologie van het bedrijf vloeit voort uit onderzoek door Bart Vanbrabant, Stefan Walraven, Wouter De Borger en Wouter Joosen van de onderzoeksgroep DistriNet van het departement Computerwetenschappen van de KU Leuven.

In de datagedreven economie van vandaag is connectiviteit uiterst belangrijk. Een netwerkverbinding vergt een erg complex samenspel van hard- en software die allemaal op elkaar afgestemd moeten zijn om een betrouwbare en snelle verbinding te voorzien.

Daarom ontwikkelde Inmanta een platform dat de complexiteit van het onderliggende netwerk slim interpreteert waardoor diensten bouwen en uitrollen, en netwerkcomponenten verbinden veel eenvoudiger wordt.

De kapitaalverhoging van 2 miljoen euro ondersteunt de acceleratie van de groei met verhoogde investeringen in marketing, sales en partnerships.