Samenwerking tussen Renewi en Freepoint Eco-Systems

Beide bedrijven willen een langdurige en strategische samenwerking aangaan voor de productie van grondstoffen voor de geavanceerde recyclage van plastic afval en de bouw van een faciliteit in Gent voor het sorteren en verwerken er van.

Trefwoorden: #afval, #Freepoint, #North Sea Port, #plastic, #recycleren, #Renewi, #sorteren

Lees verder

Nieuws

( Foto: xmocb - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al de ontwikkeling aan van zijn vlaggenschip voor geavanceerde kunststofrecyclage aan het Gentse Kluizendok in North Sea Port.

In de komende maanden zullen Renewi en Freepoint Eco-Systems samenwerken om de voorbewerkingsinfrastructuur op te zetten.

Pyrolyse in geavanceerde recyclage is een thermisch ontbindingsproces waarbij bestaande plastic materialen zonder zuurstof worden verhit om ze af te breken in kleinere moleculen die als grondstof kunnen worden hergebruikt.

Deze geavanceerde recyclageinstallatie maakt het mogelijk om complexe, gemengde kunststoffen te recycleren die moeilijk op een andere manier te verwerken zijn, waardoor deze installatie een perfecte aanvulling vormt op mechanische recyclage.

Door afgedankte kunststoffen die anders verbrand zouden worden om te leiden naar recyclage zal dit geavanceerde recyclageproject naar verwachting  CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen en de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen voor de productie van nieuwe producten verkleinen.

De ontwikkeling en co-investering van een nieuwe innovatieve sorteerinstallatie, essentieel voor de productie van de 80.000 ton grondstof die nodig is voor de geavanceerde recyclageinstallatie, wordt eveneens onderzocht.