Van Moer Logistics plant slimme laadpleinen voor vrachtverkeer

De logistieke dienstverlener Van Moer Logistics zal in 2025 starten met de bouw van de eerste privaat beheerde slimme laadpleinen voor elektrisch vrachtverkeer in de Antwerpse haven. In totaal omvat het project 6 publieke snelladers en 30 traagladers.

Trefwoorden: #elektrisch, #laadplein, #logistiek, #opladen, #Van Moer, #vrachtverkeer, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Moer Logistics )

ENGINEERINGNET.BE - Het logistiek bedrijf investeert alvast ongeveer 1,2 miljoen euro aan in de bouw van een laadplein voor elektrisch vrachtverkeer op zijn site langsheen de Keetberglaan op de Antwerpse linkeroever.

Het project omvat twee elementen. Enerzijds wordt er een publiek toegankelijk laadplein gradueel gebouwd met 6 snelladers van 400kW.

Anderzijds wordt er ook een privé laadplein gebouwd met op termijn 30 traagladers van 50 kW voor zijn eigen vrachtwagens en terminal trekkers.

De energie voor deze laders wordt enerzijds opgewekt door de zonnepanelen op hun terrein in combinatie met batterijtechnologie, anderzijds wordt er ook energie ingekocht via groene energiecontracten.

In de nabije toekomst wordt de huidige capaciteit van de zonnepanelen ook verder uitgebreid met ongeveer 3,5 MWp.

Om deze projecten te realiseren, werd een samenwerking opgezet met het Belgische energiebedrijf Bnewable, gespecialiseerd in energieopslag / energieopwekking en het optimaal regisseren van energiestromen.

In dit project neemt het de batterijtechnologie en de slimme sturing ervan voor hun rekening.