12e Encon Sustainability Award uitgereikt

Björn Tomas Minde en Niklas Bäcklund wonnen de award met hun masterthesis die empirisch aantoont hoe AI bedrijven kan begeleiden om hun circulaire businessmodel te innoveren in een industriële symbiose.

Trefwoorden: #AI, #award, #duurzaamheid, #Encon, #innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET.BE - Encon stimuleert met haar Sustainability Award al 12 jaar jongeren om innovatief en vooruitstrevend na te denken over duurzaamheid bij bedrijven.

De sustainability expert toont dagelijks aan haar klanten dat financiële, sociale en economische groei hand in hand kunnen gaan. Dat vraagt van bedrijven wel een flinke portie langetermijnvisie en ‘out of the box’ denken.

En dat is exact wat Björn Tomas en Niklas getoond hebben door de kruisbestuiving te maken tussen duurzaamheid, artificiële intelligentie en industriële symbiose.

Hun onderzoek levert inzichten op voor de toepassing van circulair businessmodel innovation (CBMI), met ondersteuning van AI.

Specifiek onderzochten de studenten ‘Entrepreneurship and innovation’ aan de Zweedse University Luleå University of Technology hoe AI kan ingezet worden bij een industriële symbiose van vijf bedrijven waar restgassen uit de staalproductie van Zweedse staalfabrikant SSAB worden gebruikt voor elektriciteits- en stadsverwarmingsproductie.

Maar hun onderzoek is meer dan een zoveelste showcase voor de technologische mogelijkheden die AI biedt.

De award levert hen een geldprijs van 2.500 euro op en de uitnodiging om te onderzoeken of ze hun innovatieve werk bij Encon kunnen verderzetten.