Sticomax zet groei verder met nieuwe Nederlandse overname

De West-Vlaamse machinebouwer Sticomax plant de overname van Nederlandse sectorgenoot DutchTecSource (DTS), dat gekend is op vlak van schroeftechnologie voor machines en productielijnen in de voedingsindustrie.

Trefwoorden: #integrator, #machine, #overname, #Sticomax, #voeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sticomax )

ENGINEERINGNET.BE - DTS heeft de voorbije 30 jaar een sterke reputatie opgebouwd dankzij hun geavanceerde schroeftechnologieën en expertise in thermische processen, zoals blancheren, koken en koelen.

Het bedrijf staat wereldwijd bekend om zijn state-of-the-art blancheurs, koelers en cookers, die een cruciale rol spelen in de verwerking van uiteenlopende voedingsproducten, waaronder soja, maïs, zeevruchten en vlees(vervangers).

Bovendien is het een marktleider op het gebied van snijsystemen voor de champignon verwerkende industrie. Het Nederlandse bedrijf heeft dan ook de grote globale spelers uit de voedingsindustrie in zijn klantenportfolio, wat hun positie als toonaangevende partner in de sector bevestigt.

Met deze overname breidt Sticomax zijn aanbod en marktpositie aanzienlijk uit, waardoor het zich nu kan positioneren als een van de grootste integratoren in de voedingsindustrie.

Ook na de overname behoudt DTS zijn eigen identiteit en operationele autonomie omdat dit zorgt voor flexibiliteit en snelheid in hun dienstverlening.

Op de foto (vlnr.): Peter Stouwe en Vincent Wunnik van DTS, Marco Peeters van het eerder overgenomen Romonta en Lode De Boe van Sticomax.