Belgisch Solar Team maakt kampplaats in Zuid-Afrika zelfvoorzienend

Over minder dan twee weken staat het Innoptus Solar Team aan de start van de Sasol Solar Challenge. Voor het kamperen tijdens de challenge doen ze voor hun energievoorziening voor de eerste keer beroep op zonnepanelen en een batterijpakket.

Trefwoorden: #batterij, #solar challenge, #solar team, #zonnepanelen, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de Sasol Solar Challenge van acht dagen zullen de ingenieursstudenten met hun zonnewagen, de Infinite, van Johannesburg naar Kaapstad rijden. Tijdens de wedstrijd overnachten de studenten in tenten.

Om de zonnewagen en het team optimaal voor te bereiden voor de volgende wedstrijddag zijn er heel wat activiteiten 's avonds: routes overlopen, werken aan de zonnewagen, laptops opladen voor de komende dag …

Om aan de energievraag van deze activiteiten te voldoen, hebben de studenten een innovatief zonnepaneelsysteem ontworpen en geïmplementeerd op het dak van de container die het materiaal vervoert tijdens de wedstrijd.

Het energiesysteem bestaat uit acht panelen die overdag een batterij opladen. De energie uit die batterij kunnen ze 's avonds gebruiken.

Het systeem is ontworpen om ook tijdens het rijden van de truck te blijven functioneren, zodat er continu hernieuwbare energie beschikbaar is.