AQ Guard-systeem is nieuwe standaard voor compacte fijnstofmonitors

Iedereen ademt dagelijks 12 m³ lucht in, inclusief alle verontreinigingen die erin zitten. Verontreiniging van de lucht met fijne en ultrafijne deeltjes is wereldwijd een van de grootste gezondheidsrisico’s geworden.

Trefwoorden: #Catec, #instrument, #lucht, #sensor, #vervuiling

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Catec )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verhoogt fijnstofvervuiling het risico op hartaanvallen, beroertes en longkanker, evenals vele andere ziekten. Gemiddeld verliest elke persoon wereldwijd drie levensjaren door vervuilde lucht. 

Het vergroten van de geografische dekking en dichtheid van een bestaand luchtkwaliteitsmonitoringnetwerk mag niet leiden tot een lagere datakwaliteit. Het gebruik van goedkope sensoren kan ernstige twijfels oproepen over de algemene datavaliditeit en integriteit.

De oplossing: compacte, geavanceerde fijnstofmeetapparaten, uitgerust met dezelfde technologie als type-goedgekeurde analyzers voor het monitoren van binnen- en buitenluchtvervuiling. 

Kennis is macht. Weet welke lucht je inademt. Palas AQ Guard en AQ Guard Ambient leveren nauwkeurige, betrouwbare binnen- en buitenluchtkwaliteitsgegevens. Neem beslissingen op basis van nauwkeurige informatie.

AQ Guard is een compacte, stationaire fijnstofmonitor uitgerust met de unieke optische deeltjessensor van Fidas 200. Het principe van het tellen en meten van individuele deeltjes, en de zeer effectieve aërosoldroogtechnologie van Palas zorgen voor exacte metingen onder alle omstandigheden, zelfs bij 100% relatieve luchtvochtigheid (rH). AQ Guard zet de standaard in zijn klasse. 

Het is niet alleen de meest geavanceerde compacte fijnstofmonitor, hij stelt je ook in staat om toepassing specifieke eisen te beheren op basis van je functiekeuze.

Dankzij geavanceerde zelfdiagnose biedt AQ Guard tot twee jaar betrouwbare gegevens zonder kalibratie. Dit betekent niet alleen dat je de gegevens kunt vertrouwen, maar het helpt ook de operationele kosten te verlagen. 

Verder combineert geavanceerde technologie en een aantrekkelijk ontwerp, dat elegant integreert in kantoren, openbare ruimtes of voertuigen. 
Een geïntegreerd display en verschillende interfaces geven toegang tot PM2.5- en PM10-gegevens, met optioneel een hoog-resolutie deeltjesgrootteverdeling.

Middels het Healthy Rooms-pakket kunt u de  AQ Guard met sensoren voor koolstofdioxide en vluchtige organische stoffen uitbreiden.

Het bevat een unieke functie voor binnen lucht monitoring: de kiemindicator (octrooiaanvraag loopt), een innovatieve combinatie van sensortechnologie en software, die de kans op luchtverontreiniging met mogelijk infectieuze uitgeademde deeltjes visualiseert. 

Voor meer informatie of demonstratie: www.catec.nl  / info@catec.nl