RTL België kiest voor Rittal kastsystemen voor gloednieuw datacenter

Rittal installeerde recent 74 VX IT Racks bij mediaspeler RTL België voor de constructie van een nieuw datacenter. Deze kastsystemen zijn zeer modulair, hebben een hoge draagkracht en werden ook uitgerust met LCP CW, een actief koelsysteem.

Trefwoorden: #datacenter, #koeling, #media, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - RTL België, de mediagroep boven onder meer televisiezender RTL-TVI en radiozender Radio Contact, besloot onlangs om de bestaande technische ruimtes met uitzend- en productieapparatuur te vervangen door een gloednieuw datacenter.

Omwille van plaatsgebrek en de beperkte HVAC-infastructuur volstonden de verouderde ruimtes niet om het nieuwe IP-gebaseerd systeem betrouwbaar te laten draaien.

De mediagroep nam voor het project contact op met het familiebedrijf Amptec uit Bilzen, dat instond voor de integratie, het projectmanagement, de bekabeling en stroomvoorziening.

Op vraag van RTL België schakelde Amptec vervolgens Rittal in voor de levering en plaatsing van de kast- en koelsystemen. Een stockageruimte werd volledig leeggemaakt en voorzien van een nieuwe IT-room met verhoogde vloer, waarin alle koperbekabeling en koelingleidingen werden weggewerkt.

De kasten zijn uitgerust met geavanceerde LCP CW-waterkoelsystemen en Intelligente Power Distribution Units (Metered PDU’s) voor stroomverdeling en de monitoring van temperatuur en waterlekken.

De Metered PDU zorgt voor de energiemeting aan de voeding respectievelijk per fase, en maakt bediening vanop afstand mogelijk, wat belangrijk is voor een mediabedrijf dat 24/7 actief is.

www.rittal.com