Toekomstige laboranten doen 'Good Manufacturing Practice'-ervaring op

In de wereld van de farmaceutische industrie groeit de focus op cel- en gentherapieën voor de behandeling van ernstige ziekten. Om deze therapieën te ontwikkelen en produceren, zijn strenge 'Good Manufacturing Practice-omgevingen' (GMP) noodzakelijk.

Trefwoorden: #gen, #laborant, #opleiding, #therapie, #wetenschapspark

Lees verder

Opleiding

( Foto: Provincie Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Ter voorbereiding op het labowerk van morgen, werd de GMP Summer School opgezet, waarin een 40-tal studenten van AP, KdG en Thomas More de kans kregen om ervaring op te doen in een GMP-omgeving.

De derde editie vond recent plaats op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel waar de studenten na drie intensieve dagen een certificaat ontvingen ter afronding van deze cursus.

Jade Verrept namens cel- en gentherapienetwerk at.las: “Het werken in GMP-omgevingen is uitdagend en vereist niet alleen kennis, maar ook specifieke vaardigheden en attitudes. Het is voor scholen bijna onmogelijk om studenten hands-on-ervaring aan te bieden. Daarom zijn we met onze partners gaan samen zitten om een eerste lichting studenten van nabij kennis te laten maken met GMP.”

Er wordt samengewerkt met verschillende bedrijven, waaronder anicells, advipro, eyetec, eTheRNA, MyCellHub, TRU Cleanroom Cleaning en 4Advice en met de inbreng van ViTalent, dat als trainingscentrum van de farmaceutische sector zowel over expertise als GMP-faciliteiten beschikt.

De organisatoren zijn blij met de steun van hoofdsponsor Janssen Pharmaceutica, waardoor de GMP Summer School is kunnen uitgroeien tot een jaarlijks evenement.