Biogas Bree wordt overgenomen door Engie

Biogas Bree, opgericht door de familie Schelfhout, is onlangs gestart met de productie van biomethaan en injecteert sinds begin oktober 800m³ per uur in het aardgasnetwerk.

Trefwoorden: #biogas, #Engie, #methaan, #vergisting

Lees verder

Techniek

( Foto: Engie )

ENGINEERINGNET.BE - Engie, een ontwikkelaar van biomethaan in Europa, neemt het bedrijf nu over en verwerft zo zijn eerste Belgische productie-eenheid voor biomethaan.

Bij Biogas Bree worden al 10 jaar lang resten van voedingsbedrijven en mest van veehouders vergist tot biogas, dat als organische brandstof voor een warmtekrachtkoppeling dient.

Na een investering van ruim 3,5 miljoen euro heeft het bedrijf nu succesvol de omschakeling gemaakt naar de productie van biomethaan (68 GWh per jaar), dat in het aardgasnetwerk geïnjecteerd wordt.

ACHTERGROND
Biomethaan wordt gemaakt door biogas te zuiveren. Het heeft gelijkaardige eigenschappen als aardgas en kan direct worden geïnjecteerd in het bestaande aardgasnetwerk.
Het is een hernieuwbaar gas dat de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert doordat de bronnen die nodig zijn om het te produceren (afval en mest in dit geval) steeds opnieuw worden aangevuld.