Scaleup Vlaanderen wordt Scaleup Flanders

Het groeiprogramma van Agoria en Sirris transformeert naar Scaleup Flanders, met Vlerick Business School en VITO als nieuwe partners, en gaat meer diensten aanbieden. De focus wordt uitgebreid met cleantech.

Trefwoorden: #Agoria, #cleantech, #federatie, #scaleup, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot www.scaleupflanders.com )

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde dienstenaanbod omvat de opgefriste ‘Scaleup Masterclass’, een internationale handelsmissie en zes ‘deep dive’ intensieve dagprogramma’s, gericht op onderwerpen als prijsstrategieën, aantrekken van toptalent en opschaling via industrialisatie.

Ook is er een nieuw corporate partneringprogramma, waarbij scale-ups worden gekoppeld aan geïnteresseerde corporates, wat voor beide partijen waardevolle groeikansen creëert.

“We bieden meer kapstokken die de bedrijven houvast geven om uitdagingen op het gebied van leiderschap, cultuurontwikkeling, interne schaalvergroting, internationalisering, talentwerving en zelfs industrialisatie te overwinnen", zegt Frederik Tibau, Programma Manager bij Scaleup Flanders en verantwoordelijke voor de Scaleup programma's bij Agoria.

Vlerick Business School voegt academische diepgang en een internationaal perspectief toe aan het programma. “Snelgroeiende bedrijven krijgen zo strategische kaders en praktische ondersteuning om wereldwijd te schalen,” zegt Sylien Kesteleyn, Portfolio Manager bij Vlerick Business School.

“Ook stelt het ons in staat om de diensten die we aanbieden aan snelgroeiende bedrijven aanzienlijk uit te breiden.”

In samenwerking met VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie die zich specialiseert in cleantech en duurzame ontwikkeling, speelt Scaleup Flanders in op het groeiende belang van duurzaamheid door de focus te leggen op cleantech-oplossingen.

Door deze samenwerking versterkt het VITO4STARTERS-programma door ook ondersteuning te bieden aan scale-ups, waarmee de organisatie hun aanbod aanzienlijk uitbreidt en verrijkt.

Scaleup Flanders is in 2016 opgericht door Agoria, de Belgische technologiefederatie, en Sirris, het collectief centrum voor de technologische industrie in België.

Het wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het programma heeft al ruim 500 Vlaamse scale-ups begeleid in hun groeitraject.