• 23/08/2012

Industriële matchmaking op Lowlands muziekfestival

Dat is nog eens een origineel idee: je industrieel bedrijf – Nedap – op doen vallen door mensen op een muziekfestival te 'matchen'. Je bent een apparatenbouwer of je bent het niet…

Trefwoorden: #festival, #lowlands, #marvelous machine, #matchmaking, #nedap

Lees verder

HR

( Foto: Thomas Reedijk )

ENGINEERINGNET -- Techniek en industrie zijn niet 'sexy', te weinig jongeren kiezen voor technische studierichtingen, en meisjes al helemaal niet. Marketeers hebben daar uiteraard een antwoord op: je moet je bedrijf bekend maken, aan 'Employer Branding' doen.

Dat lukt niet zo erg veel bedrijven, ze heten niet allemaal Apple of Google, en voor industriële bedrijven is het nog een scheut erger.

Het Nederlandse Nedap - de Nederlandsche Apparatenfabriek - vond er wat op: laat ons als apparatenbouwer eens een machine maken die het jonge publiek aanspreekt. Dat werd een matchmaker, de 'Marvelous Machine', en die maakte zijn debuut op het Lowlands Festival (van 17 tot 19 augustus 2012)

De festivalbezoekers waren alvast enthousiast: de interactieve Marvelous Machine draaide drie dagen lang op volle toeren om via Duetting, Random Roulette en Pick-up Line Generator allerlei meesterlijke en onverwachte matches uit te spuwen.

Origineel idee, nog van dat!


BB)

ACHTERGROND
Lowlands is het grootste pop- en cultuurfestival van Nederland en presenteert elk jaar een mix van grote namen en nieuw talent. Drie dagen muziek, theater, dans, film, literatuur, comedy en beeldende kunst.