• 18/09/2012

PGS wil palletfabrikant De Backer volledig inlijven

PGS, Frans fabrikant houten palletten, verwerft een minderheidsbelang in het kapitaal van Poperingse De Backer Pallets en wil op korte termijn meerderheidsaandeelhouder worden.

Trefwoorden: #de backer, #modugno, #pallet, #pgs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het is de eerste strategische stap van PGS buiten zijn thuismarkt Frankrijk. PGS en De Backer werken al veertien jaar samen en zijn actief in dezelfde markten, met name de voedingsnijverheid, chemie en de glasindustrie.

“Via ons aandeelhouderschap willen we groei behalen in Vlaanderen, waar De Backer een stevige voet aan de grond heeft," zegt vicevoorzitter en medeoprichter Michaël Modugno, verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling van PGS.

“We plannen om ook hier nieuwe diensten aan te bieden, zoals het hergebruik van pallets en beheer van palletpools. Via het netwerk van De Backer verkrijgen we bovendien toegang tot nieuwe houtleveranciers uit Oost-Europa.”

De Backer Pallets verdeelt ook houten kisten vanuit Poperinge, en boekte een omzet van 34,7 miljoen euro met 75 werknemers in 2011.

Het bedrijf werd in 1982 opgericht door Roger De Backer. Het beschikt over drie volledig computergestuurde productielijnen en produceert meer dan 4 miljoen pallets per jaar.


(bron: Vraagenaanbod)