• 03/01/2013

Acht technische kenniscentra bekrachtigen samenwerking

Technische kenniscentra, namelijk Fundeon, Innovam, Kenteq, PMLF, Savantis, SH&M, SVGB en VOC besluiten tot intensieve samenwerking

Trefwoorden: #Fundeon, #Innovam, #Kenteq, #PMLF, #Savantis, #SH&M, #SVGB, #VOC

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Afgelopen vrijdag besloten de besturen van acht technische kenniscentra, namelijk Fundeon, Innovam, Kenteq, PMLF, Savantis, SH&M, SVGB en VOC, tot een intensieve samenwerking.

Sociale partners en vertegenwoordigers uit het mbo-veld zien kansen voor samenwerking op overeenkomstige taken. Tegelijk kiezen de besturen voor behoud van de eigenheid van de technische branches.

Op 16 november legden de directeuren van de acht technische kenniscentra de strategische keuze om intensiever samen te werken voor aan hun besturen. De ingezette koers kan nu in nauwe samenwerking met de besturen verder uitgewerkt worden.

Eerder startten zij met een eerste uitwisseling van kennis en ervaring. De weg tot samenwerking en bundeling van activiteiten die de directeuren ingeslagen zijn, is nu bekrachtigd.

De acht technische kenniscentra zetten zich gezamenlijk in voor een infrastructuur die de kwaliteit van het technische vakmanschap waarborgt. Een gezamenlijke aanpak van kwalificatieontwikkeling, leermiddelen en arbeidsmarktinformatie – die al eerder is ingezet – leidt tot betere technische opleidingen en een bewezen waardevolle aansluiting tussen leerling, bedrijf en school.


(KV)(foto Fundeon)