• 29/04/2013

Nederlandse ruimtevaarttechnologie gebruikt bij lancering satellieten

Op vrijdag 26 april zijn drie satellieten van het Nederlandse bedrijf Innovative Solutions In Space (ISIS) in China gelanceerd.

Trefwoorden: #Chinese, #Innovative Solutions In Space, #Jiuquan Satellite Launch Center, #Long March 2D raket, #satellieten

Lees verder

Nieuws

( Foto: ISIS )

ENGINEERINGNET.NL -- De drie satellieten zijn de ruimte ingebracht met behulp van een Chinese Long March 2D raket. Naast levering van deze satellieten, zorgde dochteronderneming Innovative Space Logistics (ISL) van ISIS voor een succesvolle lancering.

Het gaat om de drie volgende typen satelliet die ISIS op de markt zet: de 1-Unit CubeSat, die is geleverd aan Ecuador en onder de naam Pegaso NEE-01 als hun eerste satelliet de ruimte is ingegaan; de 2-Unit CubeSat die is aangekocht door Argentinië en de naam CubeBug heeft gekregen; en de 3-Unit CubeSat ofwel Turksat-3USAT, waarvan Turkije eigenaar is.

De satellieten zijn via een webshop te koop vanaf een prijs van 2.300 euro.

De Long March 2D is een 2-staps raket die vanaf de Jiuquan Satellite Launch Center, gelegen in het noordwesten van China, is gelanceerd. Na ontbranding van de belangrijkste motor van de Long March-raket waren de satellieten binnen 15 minuten in hun baan gebracht.


(LH)