• 20/12/2013

Ford verkoopt site in Genk voor 1 euro aan Vlaamse regering

Ford stemt erin toe dat Vlaamse regering vanaf 1 januari 2014 de site van Ford Genk in de etalage zet. De effectieve verkoop voor het ronde bedrag van 1 euro vindt eind 2015 plaats.

Trefwoorden: #economie, #ford, #ford genk, #kris peeters

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ford )

ENGINEERINGNET.BE - 'Na constructieve gesprekken gedurende de voorbije maanden hebben de Vlaamse regering en Ford vandaag een positieve overeenkomst getekend met betrekking tot de toekomst van de Ford Genk site', klinkt het op het kabinet van Vlaamse minister-president van Kris Peeters.

De discrete onderhandelingen hebben ertoe geleid dat Ford zijn toelating geeft om zijn site in Genk voor welgeteld 1 euro aan de Vlaamse regering te verkopen. De effectieve overdracht vindt op 31 december 2015 plaats.

Het contract voorziet dat de Vlaamse regering al vanaf 1 januari 2014 de exclusieve rechten heeft om de site op de markt te brengen voor potentieel geïnteresseerde derde partijen.

De overeenkomst bevat ook bepalingen betreffende de behandeling van alle overheidsclaims ten opzichte van Ford met betrekking tot de Ford Genk site, met inbegrip van milieu-aansprakelijkheid. Wat die bepalingen precies inhouden, is niet duidelijk.

Aan een aantal contractuele details dient bovendien naar verluidt nog de laatste hand te worden gelegd, maar 'zowel de Vlaamse regering als Ford zijn van mening dat de overeenkomst het kader biedt voor een toekomstgerichte aanpak, die de beste mogelijkheden biedt om een levensvatbare industriële toekomst voor de Ford Genk site veilig te stellen'.

De Vlaamse regering onderstreept verder dat dit een belangrijke stap is in de uitvoering van het SALK, het Strategisch Actieplan Limburg.


(Bert Belmans)