• 23/06/2014

Uitbreiding SAB-tool Rockwell Automation

Rockwell Automation breidt populaire Safety Automation Builder-tool uit met 16 talen en extra functionaliteiten

Trefwoorden: #Rockwell Automation, #SAB-tool, #Safety Automation Builder-tool, #SPS Drives

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Rockwell Automation heeft haar Safety Automation Builder-tool (SAB) verbeterd door de veiligheidsfunctiebibliotheek aan te vullen met nieuwe informatie en 16 extra talen.

Hiermee stelt het bedrijf deze ontwikkeltool voor veiligheidssystemen open voor nieuwe markten.

SAB is vorig jaar op SPS Drives genomineerd als een van de top tien meest innovatieve producten. Met meer dan 15.000 downloads, waarvan drieduizend in de EMEA-regio, is SAB een groot succes.

Door het grote aantal downloads is Rockwell Automation in staat om de hulpbestanden uit te breiden op basis van ervaringen van gebruikers.

De voordelen van SAB
Met SAB kan tijd bespaard worden bij het ontwerpen van veiligheidssystemen. De software automatiseert het veiligheidsselectieproces waardoor systeemontwerp versnelt en menselijke fouten minimaal zijn.

Met de SAB-tool importeren gebruikers een beeld van de machine die zij willen beveiligen. Met behulp van een vervolgkeuzemenu en helpschermen beantwoorden ze vragen om de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te identificeren en te selecteren. De software verzamelt vervolgens alle productselecties, genereert een stuklijst, en stelt de noodzakelijke gegevens samen om SISTEMA in te vullen.

Extra talen?
Een groot voordeel van de verbeterde tool is dat aan de software 16 talen zijn toegevoegd. Hierdoor fungeert SAB als een meertalig front-end voor de IFA SISTEMA-software, een hulpprogramma dat ontwikkelaars en testers van veiligheid gerelateerde machinebesturingen voorziet van uitgebreide ondersteuning bij de evaluatie van de veiligheid in het kader van ISO 13849 – 1.

De nieuwe talen zijn Portugees, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Tsjechisch, Zweeds, Deens, Hongaars, Fins, Roemeens, Pools, Chinees, Japans en Koreaans.

“Omdat SISTEMA een beperkt taalpakket heeft, versterkt SAB het proces van het genereren van rapporten in anderen talen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars in meer landen gebruik maken van SAB in hun eigen taal en vervolgens deze gegevens importeren in SISTEMA waarna ze een eindrapport kunnen genereren in een van de kerntalen”, zegt David Reade, Business Development Consultant, Safety en Sensing, EMEA bij Rockwell Automation.

“Iemand kan bijvoorbeeld een bestand in Tsjechië genereren en dit vervolgens naar een eindgebruiker in Spanje versturen. SAB vertaalt het automatisch. Door gegevens een voor een in te voeren, wijzigt de vertaling geen functionele gegevens in de masterfile.

Grote multinationals kunnen veiligheidsontwerpen van verscheidene machinebouwers in een gemeenschappelijk formaat accepteren, maar ook schetsen van veiligheidsconcepten genereren voor een machine in lokale talen en exporteren naar andere ontwerpkantoren over de hele wereld."

Uitgebreide veiligheidsfunctiebibliotheek?
Naast de uitbreiding van het taalpakket is tevens de veiligheidsfunctiebibliotheek verder uitgebreid.

Het is een bibliotheek van vooraf geconfigureerde, gebruiksklare ontwerpdocumenten met gedetailleerde informatie over vele beveiligingsmethoden, inclusief specifieke functionaliteiten, categoriegegevens van Performance Levels en vereiste ingangs-, logica- en uitgangscomponenten.

Deze documenten omvatten ook stuklijsten, elektrische schema's, een SISTEMA projectbestand en verificatie- en validatieplannen. <<

Meer informatie:
De tool Safety Automation Builder
SISTEMA

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
NoX PR & Content


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.