• 25/06/2014

Thermische massa flowmeter T-mass T150 bij Endress+Hauser

Debietmeter voor betrouwbare en eenvoudige bewaking van vloeistoffen leent zich voor eenvoudige maar betrouwbare debietmetingen, zelfs onder zwaarste procesomstandigheden.

Trefwoorden: #debietmetingen, #Endress+Hauser, #T-mass T150, #Thermische massa flowmeter

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Endress+Hauser )

ENGINEERINGNET.BE - In veel industriële processen en installaties is het noodzakelijk om te meten, controleren en bewaken van vloeistofstromen, met behulp van eenvoudige maar betrouwbare debietmetingen.

Precies daar is de nieuwe Proline T-mass T 150 van Encress-Hauser voor ontworpen. Hij werkt volgens het thermische meetprincipe en meet alle waterige vloeistoffen onafhankelijk van de elektrische geleidbaarheid.

Door het compacte en ruimtebesparende ontwerp kan de t-mass T150 flowmeter in alle leidingen worden geïnstalleerd tussen DN 40 (1 ½") en DN 1000 (40"). Naast een zuivere debietmeting, kan de t-mass worden gebruikt in tal van andere toepassingen.

De t-mass T150 heeft geen bewegende delen en is absoluut onderhoudsvrij. Het instrument is eenvoudig te installeren en kan op aanvraag worden geleverd met een voorgeconfigureerde instelling.

Dit maakt het mogelijk om de meting nauwkeurig aan te passen aan specifieke procesomstandigheden. Verwaarloosbare drukverliezen zijn vanzelfsprekend voor t-mass. Een hoge turndown van 100:1 maakt metingen met kleinste debieten mogelijk.

De gebruikersinterface met begeleiding maakt het snel en eenvoudig om belangrijke functies - zoals het meetbereik, grenzen of de status van het ingangssignaal voor het resetten van de totaalteller- of het schakelpunt tijdens SIP of CIP reinigingen - te configureren. Dit alles garandeert een snelle en betrouwbare inbedrijfname van het meetinstrument.

Naast een standaard uitvoering is t-mass T150 ook verkrijgbaar in een hygiënische uitvoering (met 3A en EHEDG-certificaat). SIP en CIP reinigingsprocessen tot 130 °C (266 °F) kunnen worden uitgevoerd voor een uur zonder enige meetbeperking. Dit opent mogelijkheden in de life sciences en de voedingsindustrie.


Klik hier voor meer informatie

Voor meer informatie:
Endress+Hauser nv/sa
Rue Carlistraat 13 - B-1140 Bruxelles - Brussel
info@be.endress.com - www.be.endress.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Endress+Hauser


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.