Koninklijk gezin eerste 3D-geprinte Madurodammers

Eind augustus kunnen geïnteresseerden gratis een levensechte 3D-scan van hun lichaam laten maken in Maastricht. "Met hetzelfde toestel werd ook het koninklijk gezin gescand voor Madurodam"

Trefwoorden: #3d, #3d print, #4ddynamics, #chiq, #koninklijk gezin, #maastricht, #madurodam

Lees verder

Nieuws

( Foto: 4ddynamics )

ENGINEERINGNET.NL - Bij de conceptstore CHIQ in Maastricht staat eind augustus tijdelijk een 3D-lichaamsscanner. Bezoekers kunnen dan gratis een levensechte driedimensionale scan van hun lichaam laten maken.

"Het gaat om hetzelfde apparaat dat gebruikt werd om het Nederlandse koninklijk gezin te scannen en in miniatuurformaat in 3D te printen", meldt leverancier 4ddynamics die samen met de Maastrichtse winkel de actie op touw zet.

"De koning en zijn gezin werden daarmee de eerste 3D-geprinte Madurodammers. De bewoners van de miniatuurstad worden normaal met de hand gemaakt. "

Afgelopen juni had de Maastrichtse luxewinkel al de primeur, toen het hightech apparaat al drie dagen lang op de binnenplaats stond.

Het scansysteem bestaat uit tien sensoren die een 360-gradenscan van het lichaam maken. 3D-scans – niet te verwarren met 'platte' MRI- en CT-scans – kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende artistieke, commerciële, industriële en medische doeleinden.

Bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning en het maken van modellen en sculpturen, maar ook voor iets alledaags als het opmeten van kledingmaten.

Deelnemers ontvangen na afloop een e-mail met een link naar hun 3D-kopie, die ze vervolgens kunnen delen op sociale media. Ook kunnen mensen tegen betaling een 3D-print van hun scan bestellen.