Essencia wil jongeren warm maken voor chemie met nieuwe portaalsite

Om jongeren een beter beeld te geven over de chemie, kunststoffen en life sciences, lanceert essenscia de portaalsite www.breakingscience.be.

Trefwoorden: #chemie jongeren, #essencia jongeren, #jongeren wetenschap, #life sciences jongeren, #studiekeuze wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Breaking Science / essencia )

ENGINEERINGNET.BE - essenscia, de federatie van de chemie, kunststoffen en life sciences, lanceert het nieuwe online platform Breaking Science om jongeren meer bekend te maken met de sector en om hen aan te moedigen wetenschappelijke of technische studies te volgen in de hoop dat ze later voor een job in de sector kiezen.

Op de site worden vragen beantwoord waarmee jongeren in hun dagelijks leefwereld worden geconfronteerd. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je hoger kan springen met sportschoenen dan met gewone schoenen? Of bij een moordonderzoek, wat zit er in de “magische spray” van de onderzoekers waardoor ze bloed zien dat al opgekuist is? Of een vaccin, wat zit erin en hoe werkt het precies?

De site richt zich ook tot leerkrachten die nieuwe tools en onderwerpen zoeken om hun lesinhoud dichter bij de leefwereld van de leerlingen te brengen. Er is ook een kalender met activiteiten die interessant kunnen zijn voor een klasuitstap.

Naast heel wat topics en weetjes wil Breaking Science jongeren ook helpen om een studiekeuze te maken. Op de site staat een overzicht van mogelijke wetenschappelijke en technische studies.

Wie al een stapje verder denkt, kan ook een kijkje nemen naar de mogelijke jobs in onze sector. Wie doet wat en hoe gaat het eraan toe op de werkvloer. Enkele werknemers uit de sector vertellen wat hun job inhoudt en waarom ze graag in de sector werken.

"Breaking Science wil meer dan alleen informeren, het wil jongeren aansporen om wetenschappelijke en technische studies te volgen, zodat ze later hopelijk voor een carrière in de chemie, kunststoffen en life sciences kiezen."

"Op de site staat daarom ook meer uitleg over de mogelijke wetenschappelijke en technische studies en een beschrijving van 45 jobs in de sector", zegt Koen Laenens, voorzitter van Co-valent, de vormingsfondsen van de chemiesector."

De portaalsite www.breakingscience.be heeft een bijhorende Facebook en Twitter-account.