3D Hubs haalt 4,5 miljoen dollar binnen

De Nederlandse starter, die wereldwijd toegang biedt tot 3D-printers van particulieren, gaat het geld gebruiken voor internationale uitbreiding.

Trefwoorden: #3D-printers, #3D Hubs, #Balderton Capital, #designstudio, #Freedom Of Creation

Lees verder

Nieuws

( Foto: 3D Hubs )

ENGINEERINGNET.NL - 3D Hubs stelt particulieren in staat, die iets hebben ontworpen maar niet zelf beschikken over een 3D-printer, omdat dit ontwerp via 3D Hubs te laten uitprinten.

Dit bedrijf heeft een netwerk opgebouwd van ruim 7.000 3D-printers in honderdveertig landen. Deze 3D-printers staan bij andere particulieren thuis. Die bepalen zelf hun prijs en gebruikers kunnen de ontwerpen afhalen of voor zes euro thuis laten bezorgen.

In 2013 werd 3D Hubs opgericht door Bram de Zwart en Brian Garret, die eerder voor de Amsterdamse (3D) designstudio Freedom Of Creation werkten. De markt voor 3D-printers en -diensten was vorig jaar al circa 2,5 miljard dollar waard. In 2018 zal de industrie volgens analisten zijn gegroeid tot 16,2 miljard dollar.

Het nu net opgehaalde geld wordt ingezet voor het openen van een nieuw kantoor in New York, het aannemen van 10 werknemers (nu 20 mensen in dienst), en het ontwikkelen van een API, zodat derden de dienst kunnen integreren in hun eigen toepassingen.

Balderton Capital, dat al eerder in het bedrijf investeerde, leidde de investeringsronde. Mark Evans van Balderton treedt toe tot het bestuur van 3D Hubs.