Aluminium extrudeur Boal investeert in optimalisatie productieproces

Boal België in Moorsele gaat zijn productie van aluminium profielen moderniseren en investeert onder meer 2,5 miljoen euro in een geautomatiseerde inpaklijn van Italiaanse makelij.

Trefwoorden: #aluminium, #boal, #economie, #emmebi, #extrusie, #inpaklijn, #investering, #polypropyeen, #profiel, #verpakking

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE – Boal België, een onderdeel van de Nederlandse extrusiegroep Boal Aluminium, meldt een investering in de efficiëntieverhoging van zijn productiegebeuren.

Na de succesvolle installatie van een gelijkaardige inpaklijn in een andere fabriek – in het Nederlandse De Lier – haalt de Italiaanse fabrikant Emmebi nu ook het contract voor Moorsele binnen. De Belgische fabriek bedient de Belgische en Franse markten.

De werken in samenwerking met de Italianen uitgevoerd worden in verschillende fasen. Ze zijn al in in augustus van start gegaan en moeten afgerond zijn voor de zomer van 2015.

De nieuwe inpaklijn leidt de aluminium profielen vanaf extrusie naar inpak, tot net voor het laden van de vrachtwagens. De collis werden verbeterd en geoptimaliseerd om een betere stabiliteit van het geheel te verzekeren.

Dankzij een rekbare PE-folie wordt het oppervlak van de profielen beter beschermd. De verwerking in de magazijnen wordt gemakkelijker omdat de collis kleiner worden.

Bovendien zal het aantal gebruikte materialen gereduceerd worden tot 3: rekfolie uit polyethyleen, houten balken voor een kader en linten in polypropyleen. Ook de gebruikte hoeveelheid verpakkingsmateriaal vermindert naar verluidt.


(foto: Boal,

ACHTERGROND
Boal Aluminium is een onafhankelijke onderneming, in familiaal beheer en aandeelhouderschap. Het bedrijf wordt geleid door Ronald Boers, aandeelhouder van de tweede generatie. Vanuit de productiesites in Nederland, België en Engeland is Boal actief op de volledige markt in Noord-Europa. De drie extrusiesites produceren meer dan 50.000 ton aluminium profielen per jaar en er werken 450 personen.